Tekoäly on tulevaisuudessa osa arkea — Missä tekoälyä voidaan käyttää?

Tekoäly (AI, artificial intelligence) on tällä hetkellä kaikkien huulilla. Viimeaikainen teknologinen ja tieteellinen kehitys on mahdollistanut yhä monipuolisemman tekoälyn hyödyntämisen. Erilaisia tekoälysovelluksia otetaan käyttöön kiihtyvällä tahdilla ja teknologian käyttökohteiden kartoitukselle omassa liiketoiminnassa on suuri kysyntä. Erilaisiin tietolähteisiin, kuten kuvaan, ääneen, tekstiin, markkina-, ja mittausdataan pohjautuen, tekoälyä voidaan hyödyntää lukuisissa eri sovelluskohteissa mm. markkinoinnissa, automaatiossa, optimoinnissa,…

tekoälyratkaisut

Tekoäly (AI, artificial intelligence) on tällä hetkellä kaikkien huulilla. Viimeaikainen teknologinen ja tieteellinen kehitys on mahdollistanut yhä monipuolisemman tekoälyn hyödyntämisen.

Erilaisia tekoälysovelluksia otetaan käyttöön kiihtyvällä tahdilla ja teknologian käyttökohteiden kartoitukselle omassa liiketoiminnassa on suuri kysyntä. Erilaisiin tietolähteisiin, kuten kuvaan, ääneen, tekstiin, markkina-, ja mittausdataan pohjautuen, tekoälyä voidaan hyödyntää lukuisissa eri sovelluskohteissa mm. markkinoinnissa, automaatiossa, optimoinnissa, prosessinohjauksessa, testauksessa, valvonnassa ja kunnossapidossa.

Tekoälyratkaisut kiinnostavat, mutta mistä lähteä liikkeelle?

Tekoälyratkaisujen tavoitteena on lisätä myyntiä, tehokkuutta ja/tai kustannussäästöjä. Ensin on kartoitettava, millaisia käyttötapauksia on löydettävissä ja millaisia liiketoimintahyötyjä on saavutettavissa.

Kartoitetun käyttötapauksen pohjalta tehdään yleensä konseptitodistus eli Proof of Concept (PoC). Tätä varten voi hakea rahoitusta Business Finlandin AI Business -ohjelman kautta.

Kun tulokset vastaavat asetettuja tavoitteita, voidaan PoC viedä tuotantoon. Matka jatkuu tämän jälkeen toimivuuden seurannalla ja ratkaisun kehittämisellä. Yksi tärkeimmistä vaiheista on varata matkalle mukaan luotettava kumppani.

Lue lisää palveluistamme ja ota yhteyttä!

Jussi Heikkilä, Toimitusjohtaja
Tuomas Sivula, Senior Data Scientist

One thought on “Tekoäly on tulevaisuudessa osa arkea — Missä tekoälyä voidaan käyttää?

  1. Pingback: Data-analytiikka ja tekoälyratkaisut – Missä tilastotiede ja tietotekniikka yhdistyvät | Senior Data Scientist Tuomas Sivula | Teamit

Comments are closed.