Miksi olen töissä Teamitilla?

Milloin viimeksi olet analysoinut sitä, mitkä tekijät sinun elämäntilanteessasi ovat hyvin, ja puoltaako jokin asia muutosta vai ei? Itselleni tämä kysymys oli ajankohtainen tänä syksynä, ja listasin itselleni tosiasiat mitkä tällä hetkellä ammatillisesti ovat hyvin, ja mitkä asiat toisaalta voisivat olla paremmin. Ja miksi olen töissä Teamitilla? Lopputuloksena oli pitkä lista asioita nykytilan puolesta ja…

Product Designer Niko Aho

Milloin viimeksi olet analysoinut sitä, mitkä tekijät sinun elämäntilanteessasi ovat hyvin, ja puoltaako jokin asia muutosta vai ei? Itselleni tämä kysymys oli ajankohtainen tänä syksynä, ja listasin itselleni tosiasiat mitkä tällä hetkellä ammatillisesti ovat hyvin, ja mitkä asiat toisaalta voisivat olla paremmin. Ja miksi olen töissä Teamitilla? Lopputuloksena oli pitkä lista asioita nykytilan puolesta ja aika selvästi lyhyempi lista asioista, jotka voisivat muuttua lähtemällä jahtaamaan eteen ilmestyneitä mahdollisuuksia. Kannustan sinua, rakas lukija, tekemään saman harjoituksen säännöllisesti omalla kohdallasi. Voi hyvinkin olla, että jotkin sinulle tärkeät asiat ovat keikahtaneet siihen asentoon, että saatat joutua vakavasti harkitsemaan jopa suuriakin muutoksia. Ja vaikka et päätyisikään muutoksiin, saatat päästä toteamaan itsellesi, että tilanteesi on niin hyvä, ettei tarvitse muuttaa mitään. Arvokas ja vapauttava tieto sekin, ei siis ole mitään hävittävää. Minun kohdallani lopputulema oli juuri tuo – minulla ei ole mitään syytä tehdä muutoksia. Nyt on hyvä.

Listassani oli monta asiaa, jotka koskevat positiivisia kokemuksia Teamitilla töissä olemista, ja haluan jakaa niistä tässä blogissa kaksi isoa teemaa: Teamit mahdollistaa menestyksen ja palkitsee siitä, ja Teamitin välittömän kulttuurin.

Valitsin nämä kokonaisuudet kirjoituksen aiheeksi siksi, että nämä merkitsevät henkilökohtaisesti itselleni eniten. Teamitilla on paljon muutakin, ja parannuksiakin teemme jatkuvasti. Minä koen, että näillä kahdella kokonaisuudella Teamit erottuu minulle eniten muista. Olen joskus kuullut sanonnan: ”Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt”, joten on totta, että en ole aivan puolueeton. Vakuutan kuitenkin, että kaikki kirjoittamani asiat ovat rehellisiä ja kaunistelemattomia kokemuksia oloistani Teamitilla, ja laulaisin nämä samat laulut, vaikka joskus söisinkin jonkin muun leipomaa leipää aivan toisaalla.

Teamit mahdollistaa menestyksen ja palkitsee siitä

Tärkeysjärjestyksessä ensimmäinen asia, joka omalla kohdallani nousee mieleen, on tapa, jolla Teamit toimii konsulteilleen alustana toteuttaa ammatillisia tavoitteitaan, kehittää itseään ja todistaa osaamisensa yhä uudelleen ja uudelleen. Teamitin tarjoama alusta koostuu monesta osa-alueesta: vapaudesta, vastuusta, rohkaisevasta ilmapiiristä, kannustimista, avoimesta kulttuurista, haasteiden vastaanottamiseen kannustavasta ilmapiiristä ja osaamisen kehittämisestä.

Vapaus ja vastuu

Teamitilla ymmärretään, että kukin meistä konsulteista on oman alansa ammattilainen, ja nautimme vapaudesta viedä Teamitin palvelutarjontaa yhdessä parhaaksi näkemäämme suuntaan, ja olla monipuolisesti mukana asiakkaidemme ongelmia ratkaisemassa. Tämä voi kuulostaa itsekeskeiseltä, mutta sanon kuitenkin: Koska Teamitin konsultit ovat kukin alansa senior-tasoisia syväosaajia, tämä on juuri meillä toimiva, palkitseva ja motivoiva malli. Uusien haasteiden vastaanottamiseen kannustetaan koska on avoin luottamus siihen, että tarvittava osaaminen on olemassa. Ja ellei juuri tällä hetkellä ole, niin osaamisen kehittämiseenkin on olemassa hienot puitteet. Käytössämme olevan koulutusalustan kautta pääsen käsiksi yliopistotason luentoihin aiheesta kuin aiheesta, joten ei ole pelkoa, etteikö omaan osaamiskalustoon saisi puuttuvia palasia kasattua sitten kun tarvetta tulee.

Mahdollisuudet

Jos haluaisin lähteä tekemään töitä ulkomaille, se onnistuisi varmasti Teamitin asiantuntijana. Osa kollegoistani onkin hyödyntänyt tätä mahdollisuutta ja tekee töitä Suomen rajojen ulkopuolelta. Jos haluaisin muuttaa palkkamalliani, se onnistuisi. Jos minulla olisi vielä jotain tarpeita parantaa työergonomiaani, se onnistuisi. Jos haluaisin uudenlaisia projekteja, asiakkaita tai keskittyä kehittämään Teamitin liiketoimintaa sisäisesti, kaikki nämä onnistuisivat. Jos haluaisin laajentaa osaamistani toisenlaiseen asiantuntijatyöhön, se onnistuisi. Minulla on toisin sanoen monen yksittäisen työpaikan tarjoamat mahdollisuudet yhdellä lautasella, kiitos Teamitin.

Ammattitaitoni saa näkyvyyttä

Meillä on kokemukseni mukaan oivallettu selkärankaa myöten se, että kun me osaajat saamme mahdollisuuksia loistaa, koko yritys loistaa ja ennen kaikkea asiakkaidemme tyytyväisyys on loistokasta. Esimerkiksi se, että sinä tässä luet minun kirjoittamaani tekstiä, on seurausta siitä, että Teamitissa on kannustimilla rohkaistu olemaan äänessä ja tuomaan ammattitaitoaan ja kokemuksiaan esille. Kirjoittaminen on toki muutenkin mukavaa, mutta tämä blogi on hieno näyteikkuna tällaiselle tavalliselle tuotemuotoilijalle tehdä itseään näkyväksi ja jättää muistijälkeä itsestään. Pelkkää bonusta on se, että Teamitin blogia lukevat lähinnä juuri ne henkilöt, kenelle haluan viestini osoittaa. Nykyiset ja tulevat asiakkaamme ja tulevat kollegani. Ehkä joskus, kun juttelemme sinunkin kanssasi, saatat muistaa jotain kirjoittamaani nimenomaan täältä blogista? Tai saatat keksiä jostain kirjoituksesta suoran yhtymäkohdan johonkin ongelmaasi ja pääsemme sen myötä työskentelemään yhdessä sen ratkaisemiseksi?

Palkitseminen

Monet asiantuntijoita headhuntaavat houkuttelevat osaajia ilman, että taloudelliset kannustimet ovat lupauksissa mukana. Monesti esimerkiksi aivan työhön liittymättömät asiat saattavat korostua, kuten vaikkapa ilmaiset kahvit tai toimistolla olevat virikkeet. Sitten kun keskustelut ovat viimeistä silausta vaille, tuodaan reittä raapien ja häpeillen esille, kuinka ”…olisi sitten vielä tämä palkkaus.” Tosiasia kuitenkin on, että ammatti on hankittu elannon tienaamiseen, siksi on hienoa, kuinka Teamit reilusti palkitsee onnistumisista, ideoista, aktiivisuudesta ja yrityksen menestyksestä työntekijöitään rahallisesti. Kannustinmallit ovat avoimia, tasapuolisia ja kilpailukykyisiä, eikä niitä piilotella haastatteluiden loppuosioon tai sivulauseisiin. Ja vasta sen jälkeen mietitään, olisiko kiva juttu, jos toimistolla olisi säkkituolit, biljardipöytä ja PS5 (nekin löytyvät).

Teamitin kulttuuri on välitön

Jokaisella meistä on erilainen elämäntilanne, ja tarpeemme vaihtelevat. Teamit pystyy vastaamaan jokaisen toiveisiin nopeasti ilman turhaa byrokratiaa, ja jokaiselle asialle löytyy vierestä ihmiskontakti, kenen kanssa asiat ratkaistaan nopeasti. Minun elämäntilanteeni meni nopeasti uusiksi viime vuonna, kun talotoimittajani meni konkurssiin, ja minun täytyi alkaa miettimään, miten taloprojektini loppuosa rahoitetaan, ja miten työkuviot sovitetaan siihen, että rakensin taloa iltaisin ja viikonloppuisin. Vain yhdellä puhelinsoitolla olin muuttanut palkkamallini vastaamaan uutta tilannettani ja hoidettua monta muutakin asiaa. Vähäpätöisemmissäkin asioissa kuten työvälineissä asiat hoidetaan tarkalleen toiveideni mukaan nopeasti ja ilman turhia byrokratian rattaita. Sana vain ja asiat hoituvat. Olen opiskeluaikoinani ja senkin jälkeen ollut työskennellyt isoissa yrityksissä, joissa en voisi kuvitellakaan asioiden hoituvan näin helpolla. Voin siis nyt luottaa siihen, että kun elämäni etenee, työnantajallani on halu ja kyky hoitaa käytännön asiat kuntoon vaivattomasti. Tähän vielä päälle muut kilpailukykyiset edut, joilla pidetään huolta terveydestäni ja hyvinvoinnistani.

Teamitin yhteisössä hienoa on aktiivisuus ja se, että pääsemme säännöllisesti viettämään aikaa Teamitlaisten kesken. On virallisempia ja epämuodollisempia kokoontumisia erilaisista toimistoluennoista lautapeli-iltoihin ja yhteisiin juhliin. Jos esimerkiksi lautapelit kiinnostavat, meiltä kyllä löytyy peliseuraa. Tämä ei toteudu monessakaan konsulttitalossa, jossa asiantuntijat työskentelevät ympäriinsä eivätkä välttämättä tunne oman työnantajansa väkeä juurikaan.

Koskaan ei kannata verrata tilannettaan huonoihin olosuhteisiin mutta kuitenkin haluan tuoda esille, että verrattuna kokemuksiini muista konsulttitaloista, Teamit ottaa rehellisesti vastuun minun hyvinvoinnistani. Olen muissa yrityksissä joskus erikoisissa tilanteissa, jossa esimerkiksi sopimusasioideni, työvälineideni ja työergonomiani vastuusta käydään outoa kädenvääntöä, onko se suoran työnantajani vai asiakasyritykseni vastuulla. Ja tietenkin kumpikin osapuoli halusi sysätä vastuuta jonkun muun harteille. En voisi kuvitella samaa tapahtuvan Teamitilla, koska täällä ymmärretään se, että asiantuntija on uskollinen sille taholle, joka pitää hänestä hyvää huolta. Työnantajan joustavuus ja reagointikyky yhdistettynä vastuunkantoon tuntuu hyvältä kokonaisuudelta. Siksi olen töissä Teamitilla.

Jos luet tätä blogikirjoitusta mielessäsi työpaikan vaihto parempaan, pääset lähettämään hakemuksen helposti Ura-sivultamme. Toivottavasti näemme työn merkeissä!