Hyvää juhannusta 2021!

Takanamme on pian puolitoista vuotta koronaa. Elämä muuttui koronan vaikutuksesta monelta osin. Joillekin toimialoille korona aiheutti ja aiheuttaa edelleen suurta vahinkoa ja vaikeuksia. Toiset toimialat lähtivät ennennäkemättömään nousukiitoon. Pörssikurssit ovat korkeammalla kuin aikoihin, kotimainen kulutus on kasvanut huimasti. Sekä vakituisten että vapaa-ajan asuntojen hinnat ovat nousseet rajusti. Kotimaan matkailu ja esim. veneily ovat lisääntyneet ja…

Teamit tapahtumat

Takanamme on pian puolitoista vuotta koronaa. Elämä muuttui koronan vaikutuksesta monelta osin.

Joillekin toimialoille korona aiheutti ja aiheuttaa edelleen suurta vahinkoa ja vaikeuksia. Toiset toimialat lähtivät ennennäkemättömään nousukiitoon. Pörssikurssit ovat korkeammalla kuin aikoihin, kotimainen kulutus on kasvanut huimasti. Sekä vakituisten että vapaa-ajan asuntojen hinnat ovat nousseet rajusti. Kotimaan matkailu ja esim. veneily ovat lisääntyneet ja vene- sekä venetarvikekauppa ovat kasvaneet nopeammin kuin vuosiin.

Korona muutti voimakkaasti myös etätyökäytäntöjä. Pakon sanelemana kaikki sellaiset yritykset ja toiminnot siirtyivät etätyöhön, joissa fyysinen läsnäolo työn suorittamiseksi ei ole välttämätöntä. Toki IT-asiantuntijatyössä etätyö oli useammassa yrityksessä jo arkipäivää, mutta joillekin asiakasyrityksille kokoaikainen etätyö saattoi tulla yllätyksenä. On ollut hieno nähdä, että yhä useampi yritys on huomannut, ettei asiantuntijatyö ole sidottu työntekopaikkaan.

Jotkut yritykset ovat sanoneet siirtyvänsä kokonaan etätyömoodiin ja ilmoittaneet, ettei paluuta konttorityöskentelyyn ole. On myös keskusteltu siitä, tullaanko toimistoja tarvitsemaan enää entiseen malliin. En ole minkään asian suhteen joko-tai-ihminen. Tietty toimintatapa voi olla hyvä yhdellä, mutta toiselle sopii paremmin toinen. Mielestäni on hyvä, että henkilökohtainen vapaus valita itselleen parhaiten sopiva työympäristö, on lisääntynyt. Teamit on huomioinut koronarajoitukset, mutta suhtautunut niihin toisaalta maltilla. Meillä ei ole ollut ehdotonta kieltoa olla etänä tai konttorilla, kunhan on huomioitu koronaohjeet ja kokoontumisrajoitukset.

Korona-aikana on tullut voimakkaasti esiin myös ”Ihmisen ikävä toisen luo”, kuten Mikko Alatalo laulaa. Olemme sosiaalisia olentoja ja kaipaamme kanssakäymistä muiden kanssa, kuka enemmän ja kuka vähemmän. Korona-aikana Teamit on järjestänyt kolmet juhlat koronarajoitukset huomioiden. Viime syyskuussa meillä oli syksyn kick off Löylyssä, talvipäivää vietettiin Vihdissä ja kesäkuun alussa pidettiin kesäjuhlat Frisbee-golfaten, karaokea unohtamatta. Kollegoiden tapaaminen koronan keskellä on ollut ainakin henkilökohtaisesti äärimmäisen hienoa. Moni on sanonut, että kaipaa jo konttorille ja tekemään töitä samassa paikassa muiden kanssa.

teamit

Nähtäväksi jää montako aaltoa koronaa tulee vai onko korona tullut jäädäkseen ja koronan kanssa on vain opittava elämään. Joka tapauksessa Suomessa tilanne on erittäin hyvä, kunhan ei hankita tautia takaisin rajojen avautuessa ja rajoitusten poistuessa.

Nyt on kuitenkin juhannus, suomalaisille tärkeä keskikesän ja valon juhla. Lämpimät ilmat ovat hellineet jo jonkin aikaa ja juhannuksena pitäisi tarjeta poikkeuksellisesti ilman talvivaatteita!

Nyt on aika nauttia juhannuksesta ja alkuvuoden työn tuloksista täysin siemauksin. Teamitillä on mennyt hyvin ja teemme sen eteen töitä, että menisi jatkossakin. Pysytään pinnalla ja terveenä!

Oikein hyvää ja rentouttavaa juhannusta kaikille teamitläisille, asiakkaillemme ja kumppaneillemme!

One thought on “Hyvää juhannusta 2021!

  1. Pingback: Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2022! — Teamit

Comments are closed.