Tiedote: Teamitin kahden kaistan palkkamalli

Teamit tarjoaa konsulteilleen kaksi vaihtoehtoista palkkamallia, eli kiinteän ja laskutukseen perustuvan kuukausipalkan. Konsultti voi valita kumman tahansa. Teamitin kahden kaistan palkkamallin tavoite on tarjota asiantuntijoille lisää joustavuutta myös palkan näkökulmasta. ”Ei ole yhtä palkkamallia, joka on optimaalinen ja paras kaikkien asiantuntijoiden mielestä. Nyt ohjelmistokehittäjän ei tarvitse valita työnantajaa palkkamallin perusteella, sillä meillä on vapaus valita…

Teamit tarjoaa konsulteilleen kaksi vaihtoehtoista palkkamallia, eli kiinteän ja laskutukseen perustuvan kuukausipalkan. Konsultti voi valita kumman tahansa.

Teamitin kahden kaistan palkkamallin tavoite on tarjota asiantuntijoille lisää joustavuutta myös palkan näkökulmasta.

”Ei ole yhtä palkkamallia, joka on optimaalinen ja paras kaikkien asiantuntijoiden mielestä. Nyt ohjelmistokehittäjän ei tarvitse valita työnantajaa palkkamallin perusteella, sillä meillä on vapaus valita joko kiinteän kuukausipalkan tai laskutukseen perustuvan palkan välillä”, kiteyttää Teamitin rekrytoinneista vastaava Marko Nissilä.

Konsultti voi taloon tullessaan ja talossa jo ollessaan valita kiinteän kuukausipalkan ja laskutukseen perustuvan kuukausipalkan välillä. Laskutukseen perustuvassa kuukausipalkassa maksetaan 50 % asiakaslaskutuksesta. Teamit maksaa lisäksi palkasta kaikki työnantajan sivukulut, eli 50 % on konsultin aito bruttopalkka. Mikäli laskutusta ei olisi, on takuupalkka 3026 €/kk (2021). Vuosiloma- ja sairauslomapalkka määräytyvät lain mukaisesti.

”Kaikkein tärkeintä meille on tarjota työntekijöille juuri sellainen [palkkamalli], joka parhaiten sopii itse kunkin elämäntilanteeseen. Ja elämäntilanteethan vaihtelevat”, selventää Teamitin toimitusjohtaja Jussi Heikkilä (STT info 1.7.2021).

Heikkilä korostaa, että palkkamallin pitää voida joustaa tilanteen mukaan. ”Päätimme siis kokeilla, kuinka joustava malli on mahdollista rakentaa niissä puitteissa, jotka nykyinen lainsäädäntö ja työehtojärjestelmä tarjoavat”.

Läpimurto paikalliseen sopimiseen

Teamitin kahden kaistan palkkamalli on saanut runsaasti huomiota. Tietotekniikan palvelualan työehtosopimus mahdollistaa paikallisen sopimisen, mutta laajempaa tukea paikalliselle sopimiselle on syntynyt vasta hiljattain.

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Markus Lohi ja vihreiden puoluesihteeri Veli Liikanen näkevät Teamitin ”kahden kaistan” mallissa hyvän mahdollisuuden. Lohen mukaan keskusta voisi tukea mallia laajempaan käyttöön.

SDP:n varapuheenjohtajan, kansanedustaja Matias Mäkysen mukaan “työntekijän valinnan mahdollisuuksien ja jouston tarjoaminen on lähtökohtaisesti hyvä kehityssuunta”. Paavo Arhinmäki ei tyrmää ajatusta mallin laajemmasta käyttöönotosta ja kokoomuksen Elina Valtonen liputtaa vahvasti työntekijän vapauden ja joustojen edistämisen puolesta.

Perussuomalaisten varapuheenjohtajaa Riikka Purraa huolettaa työntekijöiden neuvotteluvoima ja aito valinnanvapaus. Huoli on oikeutettu mutta turha, sillä Teamitin mallin mukaan työntekijä voi itsenäisesti valita kiinteän kuukausipalkan ja laskutukseen perustuvan kuukausipalkan välillä. Palkkamallia voi vaihtaa yhden kuukauden siirtymisajalla kerran kalenterivuodessa.

”Jokainen voi vapaasti laskea paljonko saisi palkkaa laskutukseen sidotulla palkalla, koska tietää oman laskutushintansa.” sanoo Jussi Heikkilä (Kauppalehti 29.6.2021).

Lisää tietoa annetaan sähköpostitse info@teamit.fi tai puhelimitse 010 323 7310.

Uutiset Teamitin kahden kaistan palkkamallista

Softayhtiö tarjoaa lennosta vaihdettavaa palkkamallia – ”haluamme tarjota täyden vapauden valita”

Ohjelmistoyhtiö kehitti palkkamallin: Näin saisit valita

Läpimurto sopimiseen? Uusi ”kahden kaistan” palkkamalli kiinnostaa puolueita, vain persuja närästää – ”Ainutlaatuinen vapaus valita”

Ohjelmistoyhtiön omaperäinen palkkamalli – Voi valita kuukausipalkan, provisiopalkan tai vaihdella näiden välillä

Ohjelmistoyhtiö tarjoaa hyvin omintakeista palkkamallia – Voit ottaa kuukausipalkan, valita provisiopalkan tai vaihdella näiden välillä

One thought on “Tiedote: Teamitin kahden kaistan palkkamalli

  1. Pingback: Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2022! — Teamit

Comments are closed.