Teamitin vinkit vakuuttavaan työhakemukseen

Vakuuttavan työhakemuksen laatiminen on taitolaji. Rekrytoijat tuntuvat arvostavan hyvinkin erilaisia työhakemuksia ja käsitys ”vakuuttavasta työhakemuksesta” voi vaihdella jopa rekrytointitiimien sisällä. Ei siis mikään ihme, että monet työnhakijat tuskailevat työhakemuksen laatimisen kanssa. Meille rekrytointi on työnhakijan ja rekrytoijan vuorovaikutteista yhteistyötä ja arvostammekin työnhakijoissa ennen kaikkea läpinäkyvyyttä. Emme voi puhua kaikkien rekrytoijien puolesta, mutta hyödyntämällä alla olevat…

Vakuuttavan työhakemuksen laatiminen on taitolaji. Rekrytoijat tuntuvat arvostavan hyvinkin erilaisia työhakemuksia ja käsitys ”vakuuttavasta työhakemuksesta” voi vaihdella jopa rekrytointitiimien sisällä. Ei siis mikään ihme, että monet työnhakijat tuskailevat työhakemuksen laatimisen kanssa.

Meille rekrytointi on työnhakijan ja rekrytoijan vuorovaikutteista yhteistyötä ja arvostammekin työnhakijoissa ennen kaikkea läpinäkyvyyttä. Emme voi puhua kaikkien rekrytoijien puolesta, mutta hyödyntämällä alla olevat vinkit herätät ainakin meidän huomion.

#1 Osoita innostuksesi häpeilemättä

Anna innostuksen näkyä hakemuksessasi. Jos esimerkiksi verkkokauppojen kehitys on intohimosi, osoita se meille rohkeasti.

#2 Kerro, mitä haluaisit meillä tehdä

Auta meitä kuvittelemaan sinut osaksi yritystämme. Kerro konkreettisesti, millaisista tehtävistä olet kiinnostunut ja mitä asioita voisit meillä tehdä. Jos voimme kuvitella sinut osaksi tiimiämme, olet jo askeleen lähempänä työpaikkaa.

#3 Kerro osaamisestasi avoimesti

Arvioi osaamistasi analyyttisesti ja kerro avoimesti sekä vahvuuksistasi että heikkouksistasi. Jos itsearviointi tuntuu vaikealta, kannattaa kysyä palautetta nykyisiltä tai entisiltä työkavereilta.

#4 Osoita taitosi oikean elämän esimerkeillä

Lähetä meille työnäytteitä, joista olet erityisen ylpeä. Jos sinulla ei ole työkokemusta, voit sen sijaan esitellä vapaa-ajan projektejasi. Mikään ei kerro osaamisesta paremmin, kuin konkreettiset taidonnäytteet.

Eikö tärpännyt vielä?

Kannattaa muistaa, että ajoituksella on valtava merkitys työnhaussa. Jos siis työhakemuksesi ei johda heti haastattelupyyntöön, älä lannistu. Haluamme tarjota osaajille sopivia tehtäviä, ja voi olla, että sopiva tehtävä löytyykin toisen nurkan takaa. Jos osaamisesi tai kiinnostuksen kohteesi muuttuvat, voit myös aina lähettää meille päivitetyn CV:si.

Lisävinkki: Lisää työhakemukseesi tärkeimmät avainsanat, jotka kuvaavat osaamistasi. Näin löydämme työhakemuksesi muiden joukosta helpommin.

Onnea työnhakuun!