Teamitin myytinmurtaja

Mitä tapahtuu kun ohjelmistokehittäjä ottaa haltuunsa testiautomaation? Syntyy tekijänsä osaamista korostava taideteos, kuvailee Teamitin testiautomaatioasiantuntija Marko Voutilainen. Kuinka päädyit testiautomaatioasiantuntijaksi? Mistä kaikki lähti? — Kiinnostukseni IT-alaa kohtaan heräsi jo ala-asteikäisenä kun opettelin tekemään yksinkertaisia sovelluksia joululahjaksi saadulla Spectrum ZX:llä. Tästä innoituksesta alkunsa saanut ja nyt jo 20-vuoden rajapyykkiä lähentelevä työurani alkoikin puhtaasti ohjelmistokehittäjän roolissa, mutta…

Mitä tapahtuu kun ohjelmistokehittäjä ottaa haltuunsa testiautomaation? Syntyy tekijänsä osaamista korostava taideteos, kuvailee Teamitin testiautomaatioasiantuntija Marko Voutilainen.

Kuinka päädyit testiautomaatioasiantuntijaksi? Mistä kaikki lähti?

— Kiinnostukseni IT-alaa kohtaan heräsi jo ala-asteikäisenä kun opettelin tekemään yksinkertaisia sovelluksia joululahjaksi saadulla Spectrum ZX:llä. Tästä innoituksesta alkunsa saanut ja nyt jo 20-vuoden rajapyykkiä lähentelevä työurani alkoikin puhtaasti ohjelmistokehittäjän roolissa, mutta se on sittemmin kulkenut osin eteen avautuneiden mahdollisuuksien, osin omien mielenkiinnon kohteiden ohjaamana ohjelmistotestauksen ja erityisesti testiautomaation suuntaan.

Testaus on myytin murtamista

— Testausta kuulee toisinaan pidettävän varsinaista kehitystyötä tylsempänä projektin osana ja työtehtävänä. Oma kokemukseni asiasta on kuitenkin miltei päinvastainen: Siinä missä formaaliin ohjelmistokehitysprojektiin liittyy lukuisia rajoituksia ja vaatimuksia työkalujen, tekniikoiden, dokumentaation yms. suhteen, ovat kaikki nämä usein testiautomaatiota tehdessä itse valittavissa ja suunniteltavissa. Tätä kautta myös lopputulos on kaikessa pedanttisuudessaankin enemmänkin tekijänsä osaamista korostava taideteos kuin liukuhihnalta tuotettu valmisratkaisu. TV:stä tutut Myytinmurtajat ovat mielestäni malliesimerkki hyvästä testaajasta.

Marko Voutilainen, Senior QA and Test Automation Specialist | Teamit

Millainen on Teamitin työkulttuuri?

— Omia myyttejä murrettavaksi minulle tarjoilee tätä nykyä Teamit, jossa olen työskennellyt testiautomaatioasiantuntijana vuoden 2015 alusta lähtien. Olen viihtynyt talossa yleisestikin mainiosti, mutta aivan erityisenä plussana nostaisin esiin Teamitin kyvyn yhdistää parhaat puolet pienen ja suuren yrityksen toiminnasta: Mahdollisuudet oman urapolun ohjailulle, kouluttautumiselle ja virkistäytymiselle eivät kalpene suurimmankaan toimijan rinnalla, mutta samaan aikaan kaikki asiat voidaan hoitaa ilman minkäänlaista byrokratiaa ja sopia juuri omia tarpeita vastaavalla tavalla.

Lue lisää Teamitistä ja katso avoimet työpaikat: Ura Teamitillä