Mitä yhteistä on isän ja toimitusjohtajan roolilla?

Kysyimme Teamitin toimitusjohtajalta Jussi Heikkilältä, mitä yhteistä on isän ja toimitusjohtajan roolilla. Ajatus ei ollut aikaisemmin käynyt Jussin mielessä, mutta lyhyen pohdinnan jälkeen ilmeni, että isän ja toimitusjohtajan rooleissa onkin erittäin paljon yhteistä. – Ensimmäisenä tulee mieleen vastuu. Toisena huolehtiminen ja välittäminen. Kolmantena ilo. Kun lapsi on pieni ja yritys on nuori, ensimmäinen tehtävä on…

Kysyimme Teamitin toimitusjohtajalta Jussi Heikkilältä, mitä yhteistä on isän ja toimitusjohtajan roolilla. Ajatus ei ollut aikaisemmin käynyt Jussin mielessä, mutta lyhyen pohdinnan jälkeen ilmeni, että isän ja toimitusjohtajan rooleissa onkin erittäin paljon yhteistä.

– Ensimmäisenä tulee mieleen vastuu. Toisena huolehtiminen ja välittäminen. Kolmantena ilo.

Kun lapsi on pieni ja yritys on nuori, ensimmäinen tehtävä on saada molemmat kasvamaan ja pysymään hengissä. Ensimmäiset kuukaudet ja vuodet menevät vähän sumussa. On paljon uutta tekemistä ja opeteltavaa. Välillä väsyttää, mutta siitä huolimatta pitää jaksaa…

Pikkuhiljaa alkaa tulemaan tunne, että lapsi ja yritys pysyvät hengissä ja alkavat tulemaan toimeen ikään kuin omillaan. Sekä lapsella että nuorella yrityksellä on parhaimmillaan kovat kasvuhalut. Lasta ja yritystä pitäisi ohjata kasvamaan oikeaan suuntaan ja välttämään pahimmat karikot. Pitää muistaa huolehtia, että jääkaapissa on ruokaa ja kassassa on rahaa.

Välillä menee paremmin, kaikki ovat terveitä ja pidetään hauskaa. Välillä lapsella on flunssaa tai vatsatautia. Samalla tavalla firmallakin on säännöllisesti omat haasteensa.

Isän ja toimitusjohtajan roolissa on erittäin tärkeää luottaa tulevaisuuteen. Sekä lasta että yritystä pitää auttaa tekemään oikeita valintoja sekä lyhyellä että pidemmällä tähtäimellä. Molemmat tuottavat usein myös ilon hetkiä, kun opitaan uutta ja asiat edistyvät haluttuun suuntaan.

Mieleeni on jäänyt entiseltä esimieheltäni oppimani slogani, joka kuvaa hyvin sekä isältä että toimitusjohtajalta vaadittavaa luottamusta ja uskoa tulevaisuuteen – do the right things and the success will follow.

Hyvää isänpäivää!

Jussi Heikkilä on kahden pojan isä ja Teamit Group Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Teamit täytti juuri 5 vuotta.

Kirjoittaja: Elena Juslin