Kanaliigan elektronisella urheilulla koronakoomaa vastaan

Silloin tällöin kuulee puhuttavan siitä, että onko mitään mieltä olla duunin ulkopuolisia yhteisiä tekemisiä duuniporukan kanssa. Voin sanoa, että on. Varsinkin kun bisneksemme on konsulttitalona sitä, että monesti konsulttimme ovat kiinni eri asiakkailla ja projekteissa, niin yhteinen välitön tarttumapinta saattaa jäädä normaalioloissakin vähäisemmäksi, jos sille ei tehdä mitään. Mutta, kun on jotain mitä jakaa duunien…

Silloin tällöin kuulee puhuttavan siitä, että onko mitään mieltä olla duunin ulkopuolisia yhteisiä tekemisiä duuniporukan kanssa. Voin sanoa, että on.

Varsinkin kun bisneksemme on konsulttitalona sitä, että monesti konsulttimme ovat kiinni eri asiakkailla ja projekteissa, niin yhteinen välitön tarttumapinta saattaa jäädä normaalioloissakin vähäisemmäksi, jos sille ei tehdä mitään. Mutta, kun on jotain mitä jakaa duunien ulkopuolella yhdessä kollegoiden kanssa, on helposti myös matalampi kynnys muullekin kommunikoinnille ja sitä kautta helpompi tutustua ja luoda yhteistä fiilistä.

Tämän lisäksi näin korona-aikana yhteisestä tekemisestä saattaa tulla erityisen tärkeää juuri sen takia, että kun työ on koko ajan etämoodissa myös ne ”normaalit” sosiaaliset kanssakäymiset jäävät vähemmälle. Halusinkin mahdollistaa osittain juuri koronaetäilyn takia meidän porukalle tavan jotenkin aktivoitua ihan oman kotiluolankin uumenista, ja seurauksena oli meidän osallistuminen CS:GO yritysten väliseen kilpasarjaan Kanaliigassa.

Välittömät hyödyt meilläkin ovat olleet jo selkeästi siinä, että uudet työntekijät ovat päässeet helpommin mukaan firmaan, kun ovat tätä kautta päässeet jakamaan yhteisiä asioita ja kommunikoimaan  jo firmassa olleiden henkilöiden kanssa. Olikin ihan kiva huomata, kun yksi uusimmista työntekijöistä heitti ice breakerin toiselle työntekijälle, että: ”Säkö olit se kova CS-pelaaja”, heti ensi näkemältä. On saatu myös jotain kivaa tekemistä ja yhteistä jaettavaa tähän Suomen pimenevään normaalia vieläkin pienemmän sosiaalisen kanssakäymisen syksyyn. Vaikka minä olenkin tosi ”huono” häviäjä aina kun tulee takkiin jossain asiassa, niin on pakko myöntää, että vaikka toki voitto 1. ja 2. matsistamme olisi kelvannut myös, on sekin jo tosi jees, että ainakin omasta henkisestä luolastaan vaikkei vielä fyysisestä on päässyt heittämään läppää työkavereiden kanssa ja tekemään jotain yhdessä.

Nyt kun tosiaan seuraavaksi aukeaisi vielä se voittoputki. Vielä on vähän treenattavaa ehkä, että siihen päästään. Mutta vaikka me emme vielä ole parhaita CS-pelaajia, niin en silti haluisi pelata kenenkään muun kanssa tätä. Loppujen lopuksi osaamista tulee aina lisää tekemällä, mutta hyvät tyypit joko on tiimissä tai sitten ei, ja meillä niitä riittää, myös CS-tiimin ulkopuolella.

PS. Erityismaininta Kanaliigan tyypeille siitä miten hyvin on järkännyt kaikki asiat, ja kaikki kunnioitus heille tästä.

– Marko Nissilä, Solution Sales & Resource Management

Jatka keskustelua LinkedInissä: @MarkoNissilä @Teamit
Katso videoita YouTubessa.