DevOps ja QA Testing Assemblyn keskiössä

Tänä vuonna Finnish Software Testing Board FiSTB:n Testing Assembly  keskittyy DevOpsiin ja laadunvarmistukseen. Teamitin näkökulmasta seminaari on erityisen kiinnostava, sillä se tavoittaa niin alalla toimivia yrityksiä ja ammattilaisia kuin antaa sisäpiiritietoa mihin suuntaan ala on menossa. Vuodesta 2012 asti järjestettyyn tapahtumaan ja seminaariin odotetaan n. 400 kävijää hakemaan inspiraatiota tulevaisuuden suunnasta. Tulevaisuuden oppaana tänä vuonna toimii muun…

Tänä vuonna Finnish Software Testing Board FiSTB:n Testing Assembly  keskittyy DevOpsiin ja laadunvarmistukseen. Teamitin näkökulmasta seminaari on erityisen kiinnostava, sillä se tavoittaa niin alalla toimivia yrityksiä ja ammattilaisia kuin antaa sisäpiiritietoa mihin suuntaan ala on menossa.

Vuodesta 2012 asti järjestettyyn tapahtumaan ja seminaariin odotetaan n. 400 kävijää hakemaan inspiraatiota tulevaisuuden suunnasta. Tulevaisuuden oppaana tänä vuonna toimii muun muassa Dawn Hayes (PerfTestPlus), joka piti tapahtumassa äärimmäisen avartavan puheenvuoron ”Are you in the Boat? Managing Intra-Team Dysfunction” testauksen merkityksestä, haasteista ja mahdollisista sudenkuopista organisaatiossa.

Hayesin mukaan on havaittavissa testauksen merkityksen katoamista. Monissa organisaatioissa testaukseen liittyviä rooleja, tiimejä tai prosesseja ei välttämättä ole lainkaan. Hän kuitenkin muistuttaa miten tärkeää testaus on toimivan ratkaisun aikaansaamiseksi, myös asiakkaan eikä vaan kehittävän organisaation näkökulmasta.

Teamitin näkökulmasta olemme myös huomanneet samaa kehitystä testauksen saralla. Hayesin tavoin näemme kuitenkin testauksen arvon kokonaisvaltaisessa laadunvarmistuksessa. Haluamme omalta osaltamme varmistaa että asiakkaillamme on mahdollisuus saada meiltä laadukasta testauspalvelua ja kokeneiden testaajien ammattitaitoa myös jatkossa. Laadunvarmistuksella tulee olemaan varmasti aina paikkansa, myös tulevaisuudessa.

Testing Assembly 2018