Millaista muotoilua tarvitset? Tai tarvitsetko muotoilijaa? Me voimme auttaa varmasti.

Teamitin laajat design-palvelut tarjoavat ratkaisuja monenlaisiin haasteisiin.

Teamitin design-palvelut ovat monipuolinen ja laaja kokonaisuus, joka tarjoaa ratkaisuja erilaisiin design-haasteisiin. Olipa kyseessä pieni tai suuri projekti, Teamitin design-konsultit ja tiimit ovat valmiina auttamaan asiakkaitaan kehittämään toimivia ja käyttäjäystävällisiä ratkaisuja. Palveluvalikoima sisältää muun muassa käytettävyystestauksen, prototypoinnin ja fasilitoinnin, jotka mahdollistavat asiakkaille helpon ja tehokkaan työskentelyn. Tämä artikkeli käsittelee tarkemmin Teamitin tarjoamia design-palveluita ja niiden hyötyjä erilaisissa projekteissa.

Design-konsultit ja -tiimit

Käytä silloin, kun tahdot saada käyttöösi osaavan suunnittelijan tai kokonaisen tiimin joko toistaiseksi tai tietyksi aikaa esimerkiksi rajattuun projektiin.

Design-konsultit ovat arvokkaita kumppaneita, silloin kun tarvitset ammattilaisen apua suunnittelutehtävissä. Tarjoamme joustavaa palvelua, jossa voit valita yhden suunnittelijan tai koko tiimin käyttöösi projektin ajaksi. Kompetenssit ja konsultti valikoidaan aina projektin mukaan, jotta saat tarvitsemasi osaamisen käyttöösi. Teamitin design-konsultit ovat erikoistuneet palvelumuotoiluun, UX/UI-suunnitteluun sekä tuotesuunnitteluun ja autamme sinua valitsemaan palvelun, joka vastaa tarpeitasi parhaiten.

Käytettävyystestaus

Käytä silloin, kun haluat varmistaa että tuotteesi tai palvelusi on sen käyttäjille hyödyllinen, sen käytössä ei ole ongelmia tai saada tietoa nykyisen tuotteesi tilasta.

Käytettävyystestaus on tärkeä osa minkä tahansa tuotteen tai palvelun kehitystä. Kun haluat varmistaa, että käyttäjät voivat käyttää tuotettasi helposti ja tehokkaasti, tarvitset ammattitaitoisen tiimin, joka auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi. Tarjoamme kolme erilaista vaihtoehtoa käytettävyystestaukseen, jotka auttavat sinua löytämään ongelmakohtia, tekemään nykytila-analyysin ja parantamaan käyttökokemusta. Lue lisää alla olevasta listasta ja valitse itsellesi sopivin vaihtoehto.

Käytettävyystestausta voi tehdä monessa vaiheessa projektia, ja tarjoamme monenlaisia vaihtoehtoja testauksen toteuttamiseen.

Teamit toteuttaa tuotekehityshankeen, testaa sen käyttäjillä ja toteuttaa projektin loppuun saakka.

 1. Vaatimusten määrittely ja konseptointityö
 2. Proton rakentaminen (Jos käytössä esimerkiksi valmis Figma UI kit, aikaa säästyy)
 3. Käyttäjien screenaus ja rekrytointi
 4. Testauksen toteuttaminen
 5. Käytettävyystestausraportti
 6. Parannusehdotukset ja ratkaisut
 7. Parannusten ja ratkaisuiden implementointi ja valmiin tuotteen kehitys

Teamit testaa valmiin proton tai sovellusversion ja tuottaa raportin

 1. Käyttäjien screenaus ja rekrytointi
 2. Testauksen toteuttaminen
 3. Käytettävyystestausraportti
 4. Parannusehdotukset ja ratkaisut

Teamit testaa nykysovelluksesi ja tuottaa raportin

 1. Käyttäjien screenaus ja rekrytointi
 2. Testauksen toteuttaminen
 3. Käytettävyystestausraportti sisältäen parannusehdotukset ja ratkaisut

Fasilitointi

Käytä silloin kun avain onnistumiseen on tuoda organisaatiosi sisältä tietoa näkyviin, jotta pääsemme yhdessä kehittämään uutta, parantamaan toimintamalliasi, ohjelmistoasi, liiketoimintaasi tai asiakaskeskeisyyttäsi. Teamitin fasilitointipalvelut auttavat sinua tekemään juuri niin, tarvitsemallasi tavalla.

Tarjoamme sinulle joustavia työpajoja, joissa voit valita itse aiheen, jonka haluat käsitellä. Voit myös saada apua hyödyllisimmän aiheen tunnistamiseen. Voimme joko toteuttaa työpajan kokonaan ulkoistettuna tai tehdä sen toteuttamiseksi yhteissuunnittelua kanssasi, jotta pääset itse suunnittelemaan aihetta kanssamme. Näin varmistamme, että palvelumme vastaa juuri sinun tarpeitasi.

Esimerkkejä

Muotoilukypsyys

Eräs työpaja-aiheemme on muotoilukypsyys, joka auttaa sinua toimimaan asiakaskeskeisesti nyt, vuoden päästä ja siitä eteenpäin. Työpajamme koostuvat selkeistä vaiheista, joissa käsittelemme muun muassa muotoilukypsyys-käsitteen, sen merkityksen ja sen ulottuvuudet juuri sinun organisaatiossasi. Tunnistamme myös organisaatiosi muotoilukypsyystasoon vaikuttavia asioita, jonka jälkeen voimme esittää sinulle erilaisia työkaluja, toimintamalleja, kompetensseja ja muita keinoja organisaatiosi muotoilukypsyyden parantamiseksi niin välittömästi, keskipitkällä aikavälillä kuin pitkälläkin aikavälillä.

Käyttäjäpersoonat

Toinen esimerkki työpaja-aiheistamme käyttäjäpersoonat auttaa sinua ymmärtämään paremmin loppukäyttäjäryhmäsi tarpeita. Käymme työpajassa läpi muun muassa loppukäyttäjäryhmäsi tärkeysjärjestyksen ja sen, kuinka paljon tietoa sinulla on käytettävissäsi heistä. Muodostamme yhdessä käyttäjäpersoonat ja käymme läpi, miten voit hyödyntää ja jalostaa tätä tietoa tulevaisuudessa.

Lue lisää käyttäjäpersoonista täältä.

Kuinka paljon työpajan valmisteluun kuluu aikaa ja resursseja?

Tämä tosielämän esimerkki on eräästä työpajasta, jonka toteutimme erään kansainvälisen johtavan teknologiayrityksen asiakaskeskeisyyden parantamiseksi. Työpajassa käsiteltiin asiakkaan itse tunnistamaansa tarvetta vahvistaa käyttäjälähtöisyyttä ja design-ajattelun käyttöä suunnittelussa. Tämän esimerkin tarkoituksena on auttaa sinua hahmottamaan, kuinka suuri panostus yksittäinen työpaja arviolta voisi olla.

 • 8h valmistelua ennen työpajaa
 • 8h työpajapäivä (+osallistujien työpajaan käyttämä aika)
 • 8h tulosten purkua työpajan jälkeen

Näinkin lyhytaikaisella valmistelulla toteutettiin työpaja jonka mieleenpainuvin spontaani palaute oli, kun eräs osallistuja työpajan päätyttyä kuuluvasti ja kiroillen kehui käytävässä kollegoilleen kuinka hyödyllistä pelkästään osallistuminen kyseiseen työpajaan oli.

Mitä asiakas sai?
 • Tärkeimmät havainnot tiivistettynä raporttina
 • Käyttäjäpersoonat
 • Erillään työskentelevät tiimit samaan pöytään
 • Tiimeissä ja eri rooleilla olevan tiedon näkyville työpajan aiheesta
 • Useita konkreettisia tapoja huomioida asiakkaansa paremmin
 • Useita tapoja tehdä päätöksiä toteutettavista asioista tehokkaammin ja vähentää siten ylimääräistä työtä
 • Raakamateriaalin
 • Mieleenpainuvan ja erilaisen työpäivän

Mitä seuraavaksi?

Teamitin suunnittelijat ovat sinun käytettävissäsi, joten ota yhteys Sami Talpiaiseen tai Jussi Heikkilään.