Teamit vuoteen 2021

Vuosi 2020 on ollut poikkeuksellinen. Lähdimme tähän vuoteen erittäin kunnianhimoisin suunnitelmin. Kaksi ensimmäistä kuukautta sujuivat tavoitteidemme mukaisessa tahdissa, kunnes iski korona.

Siirryimme aika nopeasti etätöihin ja työt jatkuivat muuten entiseen malliin. Onneksi ohjelmistokehitys ei ole paikkariippuvaista ja etätyökäytännöt olivat tuttuja jo entuudestaan.

Koronan myötä tapaamiset muuttuivat etätapaamisiksi, joita on riittänytkin usein aamusta iltaan.

Työnteko on muuttunut ainakin näennäisesti tehokkaammaksi matkustamisen ja paikasta toiseen liikkumisen vähennyttyä.

Korona hiljensi kesän kynnyksellä jonkin verran ohjelmistokonsultoinnin kysyntää, mutta kysyntä on lisääntynyt kesän jälkeen tasaisesti. Verkkokaupparatkaisujen ja digitaalisten palvelukanavien tarve konkretisoitui kouriintuntuvasti ja kysyntä lisääntyi entisestään.

Etätyöt ovat aiheuttaneet suurimmat haasteet fyysiselle yhdessäololle ja yhdessä tekemiselle. Otimme riskin, kun suurin osa teamitläisistä kokoontui syyskuussa viettämään syksyn kick-offia Pyhän Birgitan puistoon, Löylyyn ja Teamitin toimistolle, mutta onneksi riski ei toteutunut ja saimme viettää yhdessä mukavan syysillan.

teamit helsinki syksyn kick-off 2020

Ovatko älykkäät ohjelmistoratkaisut palava intohimosi? Etsimme lisää osaajia täydentämään tiimiämme. Katso avoimet tehtävämme.

Olen erittäin iloinen, että teamitläiset ovat pysyneet terveinä ja jaksaneet tehdä töitä koronan aiheuttamista rajoituksista huolimatta. Teamitin vuosi sujui loppujen lopuksi paljon paremmin, kuin osasin odottaa. Saimme uusia merkittäviä asiakkaita sekä verkkokaupassa että konsultoinnissa ja pystyimme kasvamaan merkittävästi. Lisäsimme panosta myös AI– ja data-liiketoiminnassa palkkaamalla Teamitin ensimmäisen Data Scientistin.

Lähdemme ensi vuoteen erittäin hyvistä asemista, uskoa ja toivoa täynnä! Tarkoitus on kasvaa jälleen merkittävästi.

Iso kiitos asiakkaillemme, teamitläisille ja yhteistyökumppaneillemme vuodesta 2020!

Rauhallista joulunaikaa ja onnea uudelle vuodelle 2021!

Jussi Heikkilä

Jatka lukemista