Teamit perustettiin 5 vuotta sitten. Olin jo pidempään haaveillut omasta yrityksestä. Vedin laadunvarmistukseen ja testaukseen erikoistunutta kansainvälisen pörssiyhtiön Englannin ja Suomen yhtiöitä, kun sain tehtäväkseni myydä Suomen liiketoiminnot. Samassa yhteydessä oli luonteva hetki miettiä mitä haluan tehdä seuraavaksi. Tulin siihen tulokseen, että nyt tai ei koskaan, on hyvä hetki kokeilla omia siipiä ja lähteä yrittäjäksi. Muistan kuin eilisen päivän, kun perustin Teamitin. Toiminta alkoi Lauttasaaren Itälahdenkadulla, kadun toisella puolella.

Liiketoiminta-alueet

Teamit Oy palkkasi ensimmäiseksi työntekijäkseen testausammattilaisen ja toinen työntekijä oli Java-kehittäjä. Kolme vuotta sitten päätimme laajentaa liiketoimintaamme digitaaliseen kaupankäyntiin ja verkkokaupparatkaisuihin. Tällä hetkellä Teamitissä on kaksi liiketoiminta-aluetta, eli ohjelmistokonsultointi, käsittäen ohjelmistokehityksen ja testauksen sekä digitaalisen kaupankäynnin ratkaisut. Konttorimme sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella.

Teamitin monikanavainen omnichannel-ratkaisu

Tänä vuonna Teamitissä on panostettu erityisesti digitaalisen kaupankäynnin ja verkkokauppaliiketoiminnan kasvattamiseen. Teamit on tehnyt digitaalisen kaupankäynnin alueella merkittävää tuotekehitystä. Olemme kehittäneet verkkokaupan omnichannel-ratkaisun, jolla kauppias voi myydä sekä verkossa että useassa kivijalkamyymälässä samanaikaisesti. Ratkaisu sisältää mm. monivarastonhallinnan, tuotepalautukset, inventaariraportit ja ostoreskontran. Omnichannel-ratkaisu toimii Teamitin kehittämän mikroarkkitehtuuripohjaisen digitaalisen alustan päällä. Ratkaisu voidaan yhdistää erilaisiin verkkokauppa-alustoihin.

Teamitin mahtava tiimi

Teamit on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten IT-yritysten joukossa. Olen suureksi ilokseni huomannut, että Teamitistä on kehittynyt hieno yhteisö, joka muodostuu upeista ihmisistä. Ensimmäiset viisi vuotta ovat olleet melkoista haipakkaa ja tekemistä on riittänyt. Tekijäjoukkomme on kasvanut ja nyt meillä on mahtavia osaajia konsultoinnin lisäksi verkkokauppaliiketoiminnassa, palvelumuotoilussa, graafisessa suunnittelussa, henkilöstön kehittämisessä ja markkinoinnissa.

Tavoitteena kasvu

Teamitillä on kovat kasvuhalut. Tutkimme aktiivisesti uusia liiketoiminta-alueita, jotka tukevat nykyistä tekemistämme sekä tarjoavat riittävän kasvupotentiaalin tulevaisuudessa. Haluamme kasvaa voimakkaasti, hallitusti ja kannattavasti.

Voimakas panostus henkilöstöön

Kilpailu osaavista tekijöistä on kova. Haluan, että Teamitläiset viihtyvät, voivat hyvin ja voivat olla ylpeitä työpaikastaan. Uskon vakaasti, että Teamit tulee pärjäämään kilpailussa sekä hyvistä osaajista että asiakkaista. Olemme aloittaneet vahvan panostamiseen Teamitin henkilöstöön. Seuraavat asiat ovat tekemisemme keskiössä

  • Henkilöstön hyvinvointi ja viihtyvyys
  • Henkilöstön yksilöllinen kehittäminen
  • Henkilöstön osallistaminen päätöksentekoon
  • Kilpailukykyinen palkitseminen

Kovalla innolla eteenpäin

Olen erittäin innoissani, että saan olla viemässä tällaista yritystä eteenpäin yhdessä muiden Teamitläisten kanssa. Seuraavan viiden vuoden kuluttua meitä on toivottavasti kolminumeroinen joukko vähintäänkin yhtä innostuneita osaajia.

Viikon kuluttua juhlimme Teamitin pikkujouluja, jonka jälkeen alamme innolla ensi vuoteen.

Kiitos ja kumarrus ja tsemppiä kaikille!

Jussi Heikkilä

Jatka lukemista