Maailmalla käynyt myyntitykki

Hei kaikki! Heti alkuun minun on tunnustettava, että IT-taustaa minulla ei koulutukseni puolesta ole. Jos pyytäisit minua koodaamaan ohjelmistoa, niin valitettavasti lopputulos olisi yhtä looginen, kun Salkkareiden juoni. IT-teknologiat ja IT-ala ovat kuitenkin aina kiinnostaneet minua uteliaan mieleni vuoksi ja olen pyrkinyt pitämään itseäni ajan tasalla uusimpien trendien osalta. Oma työtaustani on myynnissä, markkinoinnissa ja henkilöstöhallinnossa. Opinahjonani on puolestaan toiminut Lapin yliopisto, jossa hallintotieteen pääaineopinnot ovat varmistaneet, että vapaa-ajan ongelmia ei työssäkäyvällä opiskelijalla ole ollut.

Ennen loikkaamistani gasellin tavoin IT-alalle, työskentelin viimeisen kuuden vuoden aikana teleoperaattorin sekä elintarvikeyrityksen palveluksessa myynnin ja markkinoinnin tehtävissä. Opinnoissani puolestaan syvennyin organisaatioiden koukeroihin painottaen henkilöstöhallintoa ja tätä kautta huomasin kiinnostuneeni rekrytoinnin ihmeellisestä maailmasta. Viimeinen noin vuosi menikin Iso-Britannian saarivaltiossa IT-rekrytointiin erikoistuvan yrityksen palveluksessa, jossa viimein pääsin sitomaan koulutukseni, työkokemukseni ja kiinnostukseni IT-alaan. Valitettavasti kutsuni kuninkaallisiin häihin jäi saamatta, vaikka kovasti mietin tarvitsisiko kuningashuone IT-ammattilaisia hovissa. Taustani vuoksi voisinkin luonnehtia itseäni myynnin ja henkilöstöhallinnon ammattilaiseksi.

Kuten aiemmin mainitsin, en ole koodari, mutta olen itse opetellut ymmärtämään työtäni varten erilaisten teknologioiden osa-alueita. Ymmärrän, millaista osaamista erilaisissa tilanteissa tarvitaan. Ihminen on oppivainen ja nykyään jatkuva uuden omaksuminen on elinehto työelämässä.

Mitä teen?

Tehtävänäni on omalta osaltani toimia osana henkilöstön palkkausta. Olemme kasvava yhtiö ja haluamme hyville tyypeille hyviä työkavereita. Jos koodari on artisti ja stara, olen minä se agentti joka taustalla keikkaa hommaa. Osana tätä on myös työnantajakuvan luominen, jota kehitämme ja ideoimme kollegani Mirkan kanssa jatkuvasti.

Toinen puoli työtäni on myös uusien asiakassuhteiden luominen. Pitkäjänteisyys ja keskustelujen avaukset ovat tässä segmentissä keskiössä. Tätä kautta myös Teamit-brändi tulee mukaan kuvioihin. Kehitämme jatkuvasti myös sitä, miten parhaiten saamme nimeämme maailmalle.

Otamme mielellämme vastaan myös teidän ideoitanne!

Millainen on teamitin työkulttuuri?

Halusin liittyä Teamitin huikeaan porukkaan jo ensimmäisten Jussin ja Mirkan kanssa käymieni keskustelujen jälkeen. Minulle välittyi kuva tekemisestä laatu edellä ja ihmisiin luottaen. Sopiva joustavuus luo työhyvinvointia, mikä puolestaan lisää työnlaatua. Tässä lyhyessä ajassa olen jo huomannut, miten hieno henki ja asenne täällä vallitsee. On ilo päästä mukaan tätä porukkaa!