Teamitin myytinmurtaja

Marko

Kiinnostukseni IT-alaa kohtaan heräsi jo ala-asteikäisenä kun opettelin tekemään yksinkertaisia sovelluksia joululahjaksi saadulla Spectrum ZX:llä. Tästä innoituksesta alkunsa saanut ja nyt jo 20-vuoden rajapyykkiä lähentelevä työurani alkoikin puhtaasti ohjelmistokehittäjän roolissa, mutta se on sittemmin kulkenut osin eteen avautuneiden mahdollisuuksien, osin omien mielenkiinnon kohteiden ohjaamana ohjelmistotestauksen ja erityisesti testiautomaation suuntaan.

Mitä teen?

Testaus on myytin murtamista

Testausta kuulee toisinaan pidettävän varsinaista kehitystyötä tylsempänä projektin osana ja työtehtävänä. Oma kokemukseni asiasta on kuitenkin miltei päinvastainen: Siinä missä formaaliin ohjelmistokehitysprojektiin liittyy lukuisia rajoituksia ja vaatimuksia työkalujen, tekniikoiden, dokumentaation yms. suhteen, ovat kaikki nämä usein testiautomaatiota tehdessä itse valittavissa ja suunniteltavissa. Tätä kautta myös lopputulos on kaikessa pedanttisuudessaankin enemmänkin tekijänsä osaamista korostava taideteos kuin liukuhihnalta tuotettu valmisratkaisu. TV:stä tutut Myytinmurtajat ovat mielestäni malliesimerkki hyvästä testaajasta.

Millainen on Teamitin työkulttuuri?

Teamit yhdistää parhaat puolet
pienen ja suuren yrityksen toiminnasta

Omia myyttejä murrettavaksi minulle tarjoilee tätä nykyä Teamit, jossa olen työskennellyt testiautomaatiospesialistina vuoden 2015 alusta lähtien. Olen viihtynyt talossa yleisestikin mainiosti, mutta aivan erityisenä plussana nostaisin esiin Teamitin kyvyn yhdistää parhaat puolet pienen ja suuren yrityksen toiminnasta: Mahdollisuudet oman urapolun ohjailulle, kouluttautumiselle ja virkistäytymiselle eivät kalpene suurimmankaan toimijan rinnalla, mutta samaan aikaan kaikki asiat voidaan hoitaa ilman minkäänlaista byrokratiaa ja sopia juuri omia tarpeita vastaavalla tavalla.

Jatka lukemista