Ongelmanratkaisun ammattilainen

Teamit työpaikka

Olen ohjelmoinnin ja ohjelmistokehityksen suhteen enemmän tai vähemmän myöhäisherännäinen. Ammattiurani alkuvuodet vietin hyvin kaukana tietotekniikasta ja ohjelmistokehitys tuli kuvioihin vasta kun mittariin oli ehtinyt kertyä ikää jo 25v verran. Jätin turvallisen tympeän palkkatyön taakseni ja lähdin opiskelemaan ammattikorkekouluun ohjelmistokehitystä. 5 vuotta myöhemmin (johon aikaan ehti kuulua kaikenlaista opiskelijatoimintaluuhaamista kuin ihan oikeita IT-alan töitäkin) marssin opinahjostani ulos Sulautettujen järjestelmien erikoisosaajana.

Sulautettuja järjestelmiä en kuitenkaan ole tehnyt koskaan ammatikseni. Erikoistuin verkkokauppajärjestelmiin ja niiden ohjelmointiin. Erikoisosaamistani ovat siis tympeältä kuulostavat asiat kuten, raportointi, integraatiot, käyttäjäkokemus sekä skaalautuvuuteen liittyvä erikoisosaaminen. Verkkokauppakoodaajien helmasynti on yleensä tarve olla eräänlainen renesanssimies joka ymmärtää koodia frontista backiin, ymmärtäen samalla myös verkkokaupan liiketoiminta-aspektia. Verkkokauppoihin liittyvä ongelmakenttä on äärimmäisen laaja ja usein toimivan asian koodaamiseksi ja speksaamiseksi tarvitaan useiden alojen ymmärrystä.

Jos työtäni pitäisi kuvailla yhdellä sanalla olisi se ehdottomasti ongelmanratkaisu

Tehtäväni on toimia monien eri intressiryhmien solmupisteessä, joissa teknisellä puolella ovat koodaajat, businesspuolella yrityksen markkinointi, johto sekä asiakkaat. Päiväni siis koostuvat monimuotoisesta ongelmanratkaisusta, jossa pyrin sovittelemaan kaikkien intressiryhmien tarpeet yhdeksi järkeväksi tekniseksi kokonaisuudeksi.

Olen usein asiakastapaamisissa ja pyrin löytämään asiakkaan tarpeita vastaavia teknisiä ratkaisuja. Osa haasteesta on ymmärtää asiakkaan ongelmakenttää ja tämän jälkeen antaa asiakkaan tarpeista koherentti kokonaisuus koodaajien toteutettavaksi. Asiakas kun puhuu usein täysin koodaajalle tuntematonta kieltä ja toisin päin.

Lisämausteen soppaan antaa vielä tarve suunnitella Teamitin tarjoaman tuotepaletin tulevaisuutta. Sitä millaisilla tekniikoilla asioita toteutetaan ja mitkä uusista teknologioista ovat sellaisia, mitä kannattaa alkaa käyttämään.

Alkuperäinen intohimoni on kuitenkin koodaaminen ja koodaan aina kun siihen minulla on mahdollisuus. Tämä auttaa minua myös pysymään ajan hermolla siitä, mitä ohjelmoinnissa oikeasti tapahtuu.

Työkultturissa nautin eniten siitä, että saan ottaa vastuuta niillä osa-alueilla joilla haluan

Teamitissä on tekemisen meininki, eikä työaika kulu turhissa palavereissa tai turhanpäiväistä byrokratiaa pyörittäessä. Hierarkian määrä on vähäinen ja ongelmat saadaan ratkaistua nopeasti ja tehokkaasti. Itsekin pyrin olemaan helposti lähestyttävä. Oma mottoni esimiehenä onkin, että jos alaisillani on ongelmia olen itse tehnyt jotain väärin työssäni.

Jatka lukemista