Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2022!

Vuosi 2021 on pian elettyä elämää. Tuntuu jälleen siltä, että vuosi on mennyt ennen näkemättömällä vauhdilla. Vuosi 2021 on ensimmäinen kokonainen vuosi, jolloin maailma on ollut koronan kourissa.

Koronavuosi on ollut monella tavalla haastava. Teamitin liiketoiminta on kasvanut koronasta huolimatta yli odotusten. Sovimme tämän vuoden tavoitteeksemme liikevaihdon kasvun 60 %:lla. Kovasta tavoitteesta huolimatta, olemme kasvaneet vieläkin nopeammin. Teamit Groupin liikevaihto tulee kasvamaan viime vuodesta yli 80 %. Kannattavuus ja liikevoitto tulevat kasvamaan samassa suhteessa. Nopean kasvun omat mahdollistaneet mahtavat teamitläiset ja se, että uusia teamitläisiä on liittynyt vuoden mittaan joukkoomme runsaasti. Lisäksi olemme onnistuneet saamaan Teamitiin paljon osaavia kumppaneita, jotka työskentelevät Teamitin toimeksiannoissa.

Vuoden aikana on tapahtunut myös erittäin merkittäviä uudistuksia. Teamit mahdollisti ensimmäisenä yrityksenä Suomessa työntekijälle täyden vapauden valita palkkamallinsa perinteisen kiinteän kuukausipalkan ja laskutukseen pohjautuvan palkkamallin välillä, ja myös vaihtaa näiden välillä. Teamit keskittyi vuoden mittaan entistä vahvemmin fullstack-ohjelmistokehitykseen sekä AI:n ja analytiikan hyödyntämiseen liiketoiminnan kehityksessä. Teamit aloitti myös kansainvälistymisen käynnistämällä liiketoiminnan Norjassa.

Korona on pitänyt huomioida fyysisissä tapaamisissa ja sosiaalisissa kontakteissa. Korona on viimeistään opettanut, että töitä voi tehdä paikkariippumattomasti ja etätyö on mahdollista entistä useammissa yrityksissä, kuten Teamitissä on ollut aina. En kuitenkaan usko, että ihmiset haluavat erakoitua ja siirtyä pelkästään etätöihin. Hybridityö, eli etä- ja lähityön kullekin sopiva sekoitus toimii ja on toivottavasti tullut jäädäkseen.

Teamit on järjestänyt vapaa-ajan tapahtumia myös korona-aikana minimoiden tartuntariskin. Alkuvuodesta kävimme laskettelemassa, kesäjuhlia vietimme frisbee-golfaten, heinäkuussa kävimme järven rannalla grillaamassa ja saunomassa. Syksyllä olimme pelaamassa sisäpelejä. Tapahtumien jälkeen olemme perinteisesti tulleet konttorillemme pelaamaan biljardia ja laulamaan karaokea. Viikko sitten meillä oli pikkujoulut, joissa saimme hyvän ruoan ja Teamit-oluen lisäksi nauttia oman stand up-koomikon esityksestä. Musiikista vastasi ammattilaisten lisäksi Teamitin omat muusikot niin soittimien kuin karaokemikrofonien takana. Lisäksi meillä on ollut yhteisiä leffa- ja peli-iltoja vuoden mittaan.

On ollut erittäin hienoa tavata teamitläisiä myös vapaa-ajan tapahtumissa. Oma fiilikseni on, että tapaamiset ovat olleet erittäin tärkeitä, mieluisia ja toivottuja. Ihminen on pohjimmiltaan varsin sosiaalinen olento ja ihmisten väliset tapaamiset ja tapahtumat ovat tärkeitä ja mielestäni elämän suola. On tärkeää, että henkilöstö tuntee toisensa ja kollegansa.

Teamitin vuosi on sujunut kaiken kaikkiaan erinomaisesti. Suuret kiitokset kuluneesta vuodesta kuuluvat asiakkaillemme, teamitläisille, alihankkijoillemme ja yhteistyökumppaneille. Tänään on vuoden lyhin päivä ja kuljemme taas valoa ja kesää kohti. Toivotaan, että korona pysyisi aisoissa eikä hankaloittasi liikaa työtämme ja vapaa-aikaamme. Tästä on erittäin hyvä jatkaa ensi vuoteen.

Tänä vuonna Teamit on tukenut mm. Lastenklinikoiden Kummeja ja joululahjan Teamit osoittaa Itämeren suojeluun tukeakseen missionsa mukaan kestävää kehitystä.

Oikein hyvää ja rauhallista joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2022!

Jussi Heikkilä

Jatka lukemista